Gå till innehåll

Skinoren kräm

Skinoren kräm mot akne
Skinoren kräm

Skinoren krämkan användas som behandling mot akne.

Behandling med Skinoren kräm motverkar akne och förebygger finnar.

Skinoren biverkningar

Biverkningar vid användning förekommer hos cirka 5-10% av de patienter som behandlas med krämen.

Vanliga biverkningar:
Hud: Sveda, klåda, fjällning och rodnad.

Lokal hudirritation kan uppträda, oftast när du precis börjar använda krämen. Dessa besvär är ofta milda och avtar under behandlingens gång. I väldigt sällsynta fall kan allergiska hudreaktioner som utslag förekomma.

Användning av Skinoren kräm

När du använder krämen penetrerar azelainsyra genom alla hudlager. Har du skadad hud är penetrationen mycket snabbare än om det är intakt hud.

Absorptionen av azelainsyra från Skinoren är väldigt låg, mindre än 5%. Utsöndringen i urin är runt 25 milligram per dygn.

Varningar och försiktighetsmått

Skinoren bör endast användas för utvärtes bruk. Krämen bör ej komma i kontakt med ögonen. Skulle detta inträffa måste ögonen genast sköljas noggrant med en stor mängd vatten.

Du bör använda Skinoren med försiktighet vid omtålig, tunn eller skadad hud. Skinoren innehåller Propylenglykol som kan ge hudirritationen och bensoesyra och det är irriterande på hud, ögon och slemhinnor.

Skinoren mot Rosacea

Skinoren kan enligt en del läkare användas i samband med milda fuktkrämer mot Rosacea.

Mer information om Skinoren

Skinoren är en kräm för att bota acne vulgaris (akne eller finnar). Det är bevisat att krämen är så effektiv att när det kommer till att behandla akne så måste man ha ett recept för att få använda Skinoren.

Skinoren krämen innehåller azelainsyra som normaliserar processen för att förhindra fet hy. Krämen kryper även in i onormal akne och hindrar det ifrån att växa.

När du använder Skinoren kommer du faktiskt att se skillnad redan från de första dagarna av användning. Du slipper röda kinder, och de små vita prickarna på aknen försvinner och minskar i storlek. Skinoren är effektiv akne behandling.